Personal training met een groep

Als je graag gemotiveerd wordt door mensen om je heen, is Personal Training in groepsverband misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Bij Duthler Personal Training werken we in kleine groepjes bestaande uit mensen met ongeveer dezelfde doelen. Hierdoor kun je elkaar motiveren om je doelen te bereiken, maar wel onder begeleiding van een Personal Trainer. Hij of zij zorgt ervoor dat jullie de opdrachten goed uitvoert, zodat je geen blessures oploopt.

Toch zijn de kosten van trainen met een Personal Trainer lager dan gewoonlijk, omdat je deze deelt met je groepsgenoten. Ook word je niet alleen gemotiveerd door je trainer, maar ook door je groepsgenoten! Dit levert extra motivatie op om net een stapje extra te zetten, zo wordt het bijvoorbeeld makkelijker om af te vallen. Als je in groepsverband traint, train je op vaste tijdstippen in de week. Dit zorgt voor routine en het is een extra stok achter de deur, om te zorgen dat je blijft gaan en je je abonnement niet na een maand weer opzegt.

Trainen met collega’s, vrienden of familie

Uit onderzoek blijkt dat mensen die door hun omgeving aangemoedigd worden, hun trainingsschema langer volhouden. Natuurlijk is het fijn als de mensen om je heen je aanmoedigen, maar het is nog veel beter als zij met dezelfde doelen bezig zijn als jij! Als jullie verschillende niveaus hebben is dat geen probleem. Voor iedereen wordt een programma op maat gemaakt. Zo kunnen jullie samen trainen, terwijl jullie aan jullie eigen programma werken. Daarnaast is samen sporten ook een stuk gezelliger dan alleen! Het is een manier om nieuwe contacten te leggen, of om contacten te behouden door elkaar op een vast moment in de week weer te zien. Samen sporten met je collega’s, vrienden of familieleden, het is allemaal mogelijk bij Duthler Personal Training.

Heb je interesse of wil je gewoon eens uitproberen hoe het is om met een Personal Trainer te werken? Schrijf je dan in voor een gratis proefles!

Gewicht verliezen met een trainer

Als je graag wilt afvallen, ben je bezig met een heel specifiek doel, een doel waar wij je bij kunnen helpen. Om af te vallen helpt het niet om alleen maar gezonder te eten, of alleen maar te sporten. Een combinatie van beiden is nodig om jouw streefgewicht te bereiken.

Bij Duthler Personal training zijn er twee mogelijkheden:

Bij het afvallen gaan we samen met jou zitten om een plan op te stellen. Hierbij houden we rekening met jouw behoeftes, wensen en doelen. Dit plan bestaat uit twee delen, een eetplan en een sportplan. Maak je geen zorgen, het eetplan is geen streng dieet. Je mag gewoon normaal eten, dat vinden we belangrijk want zo kunnen we het jojo-effect voorkomen. Wel is erg belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt als je gaat sporten. Binnen dit plan is er zeker ruimte voor aanpassingen, om een extra stimulans te bieden, of er extra hard tegenaan te gaan. Bij Duthler Personal Training geldt: het draait om jou en jouw doelen, wij zijn je partner om je doelen te behalen! Het sportplan voer je uit onder de begeleiding van een Personal Trainer. Die Personal Trainer is een motiverende factor, die ervoor zorgt dat jij net een stapje meer zet, nog net iets langer door gaat, zodat jij jouw doelen kan bereiken.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan hier aan voor een gratis proefles!

Een andere optie is het sportvasten. Sportvasten is een unieke methode waarbij je spijsvertering beïnvloedt wordt. Het doel is om een duurzame overgang van het verbranden van suikers, naar het verbranden van vet te creëren. Je bereikt deze ‘metabole switch’ door middel van een specifieke koppeling tussen eten, diëten, voedingssupplementen en training. Op deze manier word je begeleid zodat jij op een verantwoorde manier helemaal voor jouw doelen kunt gaan!

Meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis proefles aan.

Ouderen aan het sporten

Naar mate u ouder wordt zult u merken dat sommige dingen niet zo goed meer lukken als toen u nog een paar jaar jonger was. Hele normale dingen in het dagelijks leven, zoals trappen en de badrand, zijn obstakels geworden. Het kan zijn dat u zich hierdoor onveilig voelt.

Voordelen van personal training voor u

Gelukkig is hiervoor een oplossing: door middel van Personal Training kunt u uw spieren versterken en uw conditie verbeteren. Zo vergroot u uw zelfvertrouwen en zelfredzaamheid in onverwachtse situaties, waardoor u zorgeloos kunt genieten van de mooie dingen in het leven. Hoe gaat dat in zijn werk? Bij Duthler Personal training stellen we samen met u, een persoonlijk trainingsschema voor u op. Hierbij staan uw lichamelijke gesteldheid en uw persoonlijke doelen centraal. Mocht u een blessure hebben of eventuele lichamelijke beperkingen, dan is dat geen probleem, uw training wordt volledig op maat voor u verzorgd.

Tijdens de trainingen doen we oefeningen die gericht zijn op uw dagelijkse bezigheden. Zo staan stabiliteit, flexibiliteit en valpreventie centraal. Op deze manier heeft u niet alleen snel profijt van uw Personal Training in het dagelijks leven, maar ook zult u merken dat uw lichamelijke conditie erop vooruit gaat. Sport en beweging is voor iedereen goed, het bevordert de fysieke conditie. Zo is gebleken dat mensen die regelmatig sporten, sneller herstellen van een operatie. Mocht u een operatie in het vooruitzicht hebben, dan is sporten met een van onze Personal Trainers dus zeker een goed idee! Hier kort nog enkele van de belangrijkste voordelen van personal training voor u:

  • Blijf flexibel en voorkom dat alledaagse zaken obstakels worden
  • Blijf fit en gezond, dit zorgt er niet alleen voor dat uw leven fijner wordt maar ook langer
  • Verbeter uw conditie, zodat u nog kunt genieten van een wandeling van uw kinderen en kleinkinderen
  • Herstel sneller van blessures en voorkom blessures in de toekomst

Het is een fabel dat sporten alleen voor jonge mensen is, ook u kunt fit en gezond zijn. Onze Personal Trainers houden u goed in de gaten, zodat het risico op een blessure zo klein mogelijk is. Zo kunt ook u genieten van beweging! Bent u benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gewoon eens contact met ons op, we vertellen u er graag meer over.

 

Gewicht verliezen werkt anders bij vrouwen

Er zijn verschillende redenen om aan personal training te doen. Zo kan het zo zijn dat u het liefst in alle privacy traint, u een specifieke blessure heeft waar aandacht aan besteed moet worden of juist voor een heel specifiek doel traint. Misschien vindt u het fijn om gemotiveerd te worden door uw eigen trainer. In al deze gevallen is Personal Training ideaal voor u.

Waarom speciaal voor vrouwen?

Duthler Personal Training biedt Personal Training specifiek voor vrouwen. Ten eerste omdat veel vrouwen een beetje een schrikbeeld hebben van Personal Training. Velen denken dat bij Personal Training er een trainer naast u staat te schreeuwen tot u er bij neervalt. Niets is minder waar: bij Duthler Personal Training staan u, uw doelen en uw grenzen centraal. Ten tweede bieden we speciale Personal Training voor vrouwen om fysieke redenen. Het vrouwelijk lichaam ziet er anders uit en het werkt ook anders dan het mannelijk lichaam. Vrouwen slaan op een andere plek vet op en bouwen minder spiermassa op dan mannen. Daarom moet het vrouwelijk lichaam ook op een andere manier getraind worden.

Waarom krachttraining?

Veel vrouwen hebben hele specifieke doelen. De een wil afvallen, de ander wil graag werken aan haar buik of billen, een derde wil graag meer kracht in haar armen. Om deze doelen te bereiken is krachttraining perfect. U wordt sterker van krachttraining. Vaak is alleen cardio training niet genoeg om strakker in uw vel te komen te zitten, ook hiervoor is krachttraining nodig. Een bijkomend voordeel is dat u met krachttraining spiermassa opbouwt, spieren verbranden meer calorieën dan vet, wat betekent dat als u meer spiermassa heeft, u ook meer calorieën verbrandt als u niet aan het sporten bent. Ook als u een blessure heeft is het zaak om aan krachttraining te doen, want getrainde spieren zijn minder gevoelig voor blessures.

Waarom Personal Training?

Het is niet niks om te beginnen met krachttraining. Niet alleen kan een Personal Trainer u de juiste oefeningen voor u uitzoeken, ook kan een Personal Trainer u begeleiden in de uitvoering van de oefeningen, zodat u blessures voorkomt. Bij Duthler Personal Training gaan we ervan uit dat iedereen anders is. Niet alleen functioneert ieder lichaam anders, maar verschillende mensen hebben verschillende doelen en een verschillende hoeveelheid tijd te besteden om die doelen te bereiken. Dankzij uw Personal trainer kunt u gericht trainen om uw doelen te bereiken. Of u nou een gespierd lichaam wilt, of juist uw vrouwelijke rondingen wil benadrukken, wij stellen een fitnessplan op zodat u kunt trainen voor het lichaam dat u wilt!

Herstellen na blessure

Bent u herstellende van een sportblessure en wilt u graag weer gaan sporten? Het is lastig om weer te beginnen. Aan de ene kant is het belangrijk om wel weer aan de slag te gaan, maar aan de andere kant wilt u uw blessure natuurlijk niet erger maken! Laat u zich niet tegenhouden door uw blessure, een personal trainer is de perfecte oplossing. Een personal trainer kijkt samen met u naar uw blessure, uw conditie, uw mogelijkheden en uw doelen. Samen wordt er een plan opgesteld, om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Andere fysieke klachten

Niet alleen bij blessures is een personal trainer een uitkomst. Ook als u herstellende bent van een operatie, of als u langdurig ziek geweest bent kan een personal trainer u helpen om weer fit te worden. Ook als u een operatie in het vooruitzicht heeft kan trainen met een personal trainer een goede manier van voorbereiding zijn: uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig sporten, over het algemeen sneller herstellen van een operatie dan mensen die dat niet doen.

De trainingen

Tijdens de trainingen zelf is uw eigen gevoel het aller belangrijkst: alleen u kunt aanvoelen of u aan het trainen bent, of dat u over uw grenzen heen gaat. Het is voor ons erg belangrijk dat u naar uw lichaam luistert en dat u zich op uw gemak voelt, zodat u durft aan te geven op het moment dat u ergens last van krijgt. Dan kan uw personal trainer hier uw training op aanpassen, om een optimaal resultaat te bereiken. Wij begrijpen dat een blessure soms erg frustrerend kan zijn. Daarom wordt er tijdens de uitvoering gefocust op wat er wel lukt in plaats van op wat nog niet lukt. Deze positieve aanmoediging werkt erg motiverend en u zult merken dat u uw doelen rustig aan bereikt.

Bij Duthler Personal Training staat u centraal. Samen werken we om uw doelen te bereiken!

Dieten, welke zijn er?

We sporten met verschillende doelstellingen: om ons fitter te voelen, om af te vallen, of meer spiermassa te kweken. Toch heeft u, om deze doelstellingen te bereiken, meer nodig dan alleen een goed trainingsschema. Ook uw eetpatroon moet op de schop. Als u fanatiek gaat sporten heeft u van sommige voedingsstoffen juist meer nodig, zodat uw spieren zich beter kunnen herstellen. Hiervoor zijn speciale diëten ontworpen, waarvan we er hieronder een aantal zullen bespreken. LET OP! Hieronder worden geen crashdiëten besproken. Dit zijn diëten waar u in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk afvalt. Omdat dit slecht gaat in combinatie met sporten, raden wij u af om een crashdiëet te volgen.

Paleo

Het Paleodieet is op dit moment aan een grote opmars bezig. De gedachte is simpel: de oermens die leefde in de Paleolitische tijd (zo’n 2,5 miljoen tot 10 000 jaar geleden), leefde veel gezonder omdat deze geen bewerkte producten, zoals geraffineerde suikers, verwerkte oliën of genetisch gemodificeerd voedsel at. Het paleodieet draait dus niet om weinig eten, maar om goed eten. Het dieet is grotendeels gebaseerd op vlees, vis, groenten, fruit en noten. Door op deze manier bezig te zijn met eten focust u op uw gezondheid, waardoor veel mensen zich een stuk fitter voelen. Dankzij het gebrek aan onnatuurlijke suikers werkt het voor velen ook goed om af te vallen.

Sonja Bakker

De rage van Sonja Bakker is door veel mensen al bijna vergeten, maar toch bieden haar boeken voor veel mensen houvast bij het gezonder eten. Sonja Bakker biedt in haar boeken voedingsschema’s aan, zo hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat eten. Haar maaltijden zijn gevarieerd en haar dieet is gebaseerd op de schijf van 5, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook schrijft ze gezonde tussendoortjes voor, zodat u niet het gevoel heeft dat u alles wat lekker is moet vermijden.

Koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet lijkt een beetje op het paleo-dieet. Het koolhydraatarm dieet gaat er vanuit dat een te veel aan koolhydraten de oorzaak is van lichaamsvet. Door dit uit uw eetpatroon te schrappen kunt u afvallen. Hierdoor worden producten die suiker en granen bevatten geschrapt, en vervangen door producten als peulvruchten, noten, vis, vlees, ei en zaden. Voor deze producten geldt dat u er zo veel van kunt eten als u wilt, waardoor u geen hongergevoel krijgt. Omdat u bij het koolhydraatarm dieet veel eiwitten binnenkrijgt, is dit dieet erg geschikt voor fanatieke sporters.

Natuurlijk is iedereen anders, dus hebben verschillende diëten verschillende effecten op verschillende mensen. Duthler Personal Training biedt u voedingsadvies op maat, gericht op uw lichaam, uw sportactiviteit en uw doelen.

Personal training met een kind

Op school zitten kinderen de hele dag op een stoel en ook daarbuiten wordt er steeds minder bewogen. De komst van de digitale generatie is een feit, met als gevolg dat kinderen steeds vaker kampen met gezondheidsproblemen zoals overgewicht, een slechte houding en een slechte conditie. Sporten is hiervoor een fantastische oplossing. Het draagt bij aan een gezonde levensstijl en wie gezond leeft, voelt zich ook beter. Zo levert regelmatig sporten een betere conditie op, een betere houding en zal uw kind beter in zijn of haar vel zitten als men gezonder is. Dit levert meer zelfvertrouwen op. Ook kinderen die moeite hebben om mee te komen met gym op school zullen er baat bij hebben om vaker te sporten, omdat dit een verbeterde conditie en motoriek oplevert, die bij schoolgym goed van pas komt.

Toch is het niet altijd makkelijk om zomaar te gaan sporten. Vaak sporten kinderen in groepen en juist voor kinderen met overgewicht of faalangst levert dit problemen op. Ze voelen zich niet op hun gemak in de groep en hebben het gevoel dat ze onder doen voor de anderen. Daarom is Personal Training juist voor deze kinderen erg geschikt. Vaak wordt personal training geassocieerd met volwassenen en strikte trainingsregimes. Bij Duthler Personal Training weten we dat het ook anders kan. Een personal trainer werkt samen met uw kind aan doelen die we met u en uw kind opgesteld hebben. Ons uitgangspunt hierbij is: iedereen is anders. Daarom ontwerpen we een coachingstraject op maat, dat past bij de doelen en voorkeuren van u en uw kind. Onze personal trainers zullen uw kind op speelse wijze begeleiden. Duwen, trekken, tillen, gooien, springen, klimmen, rennen. Alles komt aan bod. Door middel van het eigen lichaamsgewicht en af en toe eenvoudige hulpmiddelen wordt de grove motoriek en het uithoudingsvermogen van uw kind getraind. Naast sportcoach hebben onze personal trainers ook de functie van mentoren. Ze zullen uw kind motiveren en wijzen op het resultaat dat hij of zij bereikt, waardoor uw kind met plezier naar de personal training zal gaan. We werken alleen met professionele trainers, zodat risico’s zoals blessures geminimaliseerd worden. Hierdoor kan uw kind veilig en met plezier werken aan een gezondere levensstijl!

 

Afvallen met een personal coach

Je wilt gaan afvallen, maar je weet niet exact hoe je dit wilt gaan doen. Doe je het alleen? Ga je hardlopen? Of misschien naar de sportschool? Of toch onder begeleiding van een personal coach of trainer? De manieren om af te vallen zijn overvloedig, je hebt keuze uit duizenden diëten en honderden verschillende sportvormen.

Afvallen onder begeleiding van een personal coach

Een personal coach of personal trainer is iemand die jou motiveert, die ervoor zorgt dat je nét dat stapje extra zet tijdens een work-out. Iemand die jou begeleid, ervoor zorgt dat je je nu wel gaat houden aan dat plan. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je met een personal coach nu wel jouw doelstellingen kunt behalen. Het trainen en afvallen met een coach verloopt via enkele stappen, namelijk:

  1. het opstellen van een persoonlijk plan, in dit plan wordt jouw huidige (begin)situatie meegenomen. Hoeveel weeg je, wat is je doelstelling, hoe vaak wil en kan je sporten, maar ook bijvoorbeeld jouw voedingspatroon.
  2. afvallen in een groep of individueel? Deze voorkeur hangt zeer van jou als persoon af. De een sport liever alleen, omdat hij of zij dan meer kan doen. De ander sport juist liever in groepen, omdat je elkaar zo motiveert.
  3. dan komt het moment dat je gaat beginnen met sporten. In deze fase ga je tegen de eerste dingen aanlopen, misschien wil je toch liever alleen of juist in een groep sporten. Misschien wil je meer of toch minder vaak gaan sporten. Of is er iets tussengekomen waardoor je jouw plan tijdelijk moet staken? In deze fase is het belangrijk om het plan echt te personaliseren, zodat je hiermee vooruit kunt.
  4. Meten, concluderen en door. Nadat je enige tijd hebt gesport is het tijd om te bekijken wat de resultaten zijn, hoeveel ben je afgevallen? Is je spiermassa toegenomen? Voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel? We meten, concluderen en stellen je plan indien nodig wat bij. Zodat we verder kunnen, met nóg meer resultaat op komst.

Een personal coach begeleid je niet alleen met afvallen, maar ook met fitter worden, het trainen voor een marathon, fietstocht of ander sport evenement. Of bijvoorbeeld het vergroten van jouw spiermassa. Voor meer informatie over wat wij als coaches voor jou kunnen betekenen kijk je op onze coaching pagina.

Afvallen na zwangerschap met Personal Trainer

Je hebt de zwangerschap net achter de rug, je zit lekker in je vel maar je wilt toch graag wat kilo’s verliezen en weer fit worden. Maar nu je dus net trotse moeder bent geworden, is het wel belangrijk dat je flexibel kunt zijn in je sporten, dat je wellicht snel naar huis moet als het echt nodig is en dat je toch de juiste begeleiding krijgt om zo efficiënt mogelijk te sporten. Dit kan met een personal trainer!

Een personal trainer helpt je onder meer met het afvallen, fit worden en je conditie verbeteren. Een personal trainer stelt een persoonlijk plan voor je samen, in dit plan vind je zowel het sporten als de voeding terug. Dit is dus een soort rode draad. Maar is een personal trainer wel interessant als je net bent bevallen? Ja! Personal trainers weten hoe je efficient kunt trainen, welk voedingspatroon je het beste aan kunt houden en denken mee in jouw situatie. Kan je pasgeborene de komende week bijvoorbeeld niet naar opa en oma? Dan plannen we gewoon een andere dag in.

De personal trainers van Duthler Personal Training denken graag met jou en jouw situatie mee, want we begrijpen dat je als je net moeder bent geworden heel veel aan je hoofd hebt. We stellen een strak, doch flexibel plan voor je op. Heb je deze week volop de tijd? Dan kunnen we wellicht drie keer trainen, of toch niet? Dan plannen we de sessie gewoon opnieuw in. We hebben speciale oefeningen waarmee je jouw lichaam weer zo snel mogelijk in conditie krijgt, zoals voor de bevalling. Neem ook een kijkje bij ons afvallen Eindhoven programma.

Wij werken vanuit de Basic-Fit in Eindhoven, Stadionplein 2 in het Philips Stadion. Dit is erg centraal gelegen en dus goed en snel bereikbaar. Zo is ook de reistijd geen excuus meer om niet te gaan trainen!

Gezond eten tijdens kerst

Het is weer zover, de Kerstperiode is aangebroken. We genieten massaal van de Kerstjingles op de radio, leuke versieringen op straat én natuurlijk het lekkere eten. De week voor Kerst wordt vaak al toegeleefd naar het Kerstdiner, door gerechten te proberen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in deze gezellige maand niet enorm veel aankomt? Met dit artikel behoed Duthler Personal Training je voor die extra kilo’s, want nu al je goede gewoontes overboord gooien is zonde! We geven je enkele praktische tips.

Blijf bij je routine en structuur

Tijdens de Decembermaand worden vaste routines en structuren vaak per abuis overboord gegooid. Dit omdat we twee weken vakantie hebben, en we dan eens lekker willen genieten. Maar is dat niet enorm zonde? Want deze routine zorgt er juist voor dat jouw lichaam op een bepaald niveau blijft. Daarom raden we het aan om tijdens deze periode gewoon te gaan sporten, sport je normaal 3 maal per week? Doe dat nu dan ook.

Neem een kleiner bord

Met Kerst zijn we gewend dat we er op los gaan, we eten en drinken wat we maar willen. Want? Het is per slot van rekening Kerst! Dat is maar één keer per jaar. We begrijpen dat je volop wilt kunnen genieten van jouw Kerst, maar je wilt niet dat jouw lichaam z0 overladen raakt met voeding dat je jouw resultaten van de afgelopen weken direct kwijt bent. Kies daarom voor een kleiner bord, want met een kleiner bord zit je sneller vol. Zo geniet van je van het heerlijke eten, zonder te veel te eten.

Drink met mate

Tijdens de Kerst is ook alcohol bijna onmisbaar. Wijn, bier, likeur en meer. Maar alcoholische dranken bevatten ook veel calorieën, en deze in combinatie met de extra calorieën van het flinke diner zorgen ervoor dat je binnen enkele dagen teveel binnen zal krijgen. Daarom raden we het aan om te genieten met mate.

Eet vóór het Kerstdiner

Echt? Ja, echt. Als je met flinke honger plaats neemt aan tafel is de kans groot dat je gaat ‘schrokken’, teveel eten. Doordat je zo’n honger hebt, heb je wellicht niet door dat je eigenlijk al vol zit. Daarom raden we het aan om voor het diner al iets voedzaams te eten, zoals een eitje, kip of rauwkost.

Dit zijn enkele van onze praktische tips. Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen met afvallen in Eindhoven of met gezonde voeding? Kijk dan eens verder in onze website. Hopelijk heb je er wat aan!

Duthler Personal Training krijgt van haar klanten gemiddeld een 9.5/10 gebaseerd op 15 stemmen (Bekijk reviews)