Afvallen

Als je wilt afvallen ben je bij Duthler Personal Training aan het juiste adres. We bieden met onze speciale programma’s een goed aanbod voor iedereen die gewicht wil verliezen door sport en voeding onder begeleiding. Zo kunnen wij je helpen met een persoonlijk voedingsplan, sportprogramma en sportvasten. Sporten gebeurt bij ons altijd onder begeleiding, samen zorgen we ervoor dat jij jouw doelstellingen behaalt. Sporten gebeurt in een groep of 1 op 1, het ligt er aan waar jij het meest gemotiveerd van raakt.

Sportvasten is een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat je lichaam van suikerverbranding overgaat op het verbranden van je vet. Dit is een duurzaam proces dat op gang komt door een goede combinatie te realiseren in sport, voeding en supplementen. Hierover vertellen we je graag meer, dus neem gerust contact met ons op.

Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van een ieder in het afvallen, gezonder en vitalen worden en in het bereiken van een gezonde levensstijl. We bevinden ons in het centrum van Eindhoven, namelijk in het Philips Stadion. En wist je dat je bij ons altijd een gratis proefles kunt krijgen? Doe gewoon even een aanvraag, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Altijd in de regio

En we zijn altijd aanwezig bij jou in de regio. We bevinden ons zoals gezegd in het centrum van Eindhoven, een centrale locatie dus voor omliggende plaatsen zoals Best, Veldhoven en Nuenen. Dus je bent bij ons aan het juiste adres als je wilt afvallen in Nuenen, afvallen in Veldhoven, en kijk bij de volgende pagina’s voor het afvallen in Waalre, afvallen in Best en meer.

Bij ons ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar Afvallen Eindhoven, Afvallen Best, afvallen Geldrop en afvallen Veldhoven.


Afvallen kan op veel verschillende manieren, we begrijpen dat je je wel eens afvraagt welke manier nou het beste en meest effectief is. Daarom denken we graag met je mee, in dit onderdeel vind je meer informatie over oefeningen, begeleiding, voeding en meer.

Als je denkt aan afvallen, dan is de kans groot dat je al snel aan sport denkt. Sporten is een grote pijler van op gewicht komen, daarom is het zaak dat je weet hoe je goed kunt sporten. Als je sport onder begeleiding van een personal trainer krijg je de begeleiding en motivatie om echte resultaten neer te zetten. We kijken samen naar jouw huidige situatie, zit je lekker in je vel? Voel je je fit? En hoe kunnen we dit allemaal verbeteren? We maken samen een plan waarin we de huidige situatie, het doel en het pad daar naartoe allemaal samen verwerken tot jouw sportprogramma.

Afvallen met goede oefeningen

Oefeningen zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel, want welke oefeningen helpen nou echt met afvallen? Er zijn veel oefeningen die allemaal bijdragen aan het goed verbranden van jouw lichaamsvet. Enkele oefeningen die we altijd als tip geven mocht je niet precies weten welke oefeningen te doen, zijn: jumping jacks, met deze oefening is heel je lichaam in beweging. Je beweegt zowel je benen, armen, core body en dus heel je lichaam. Een andere oefening die erg goed is voor de spieren in je lichaam is planking, bij deze oefening blijf je in bepaalde formaties liggen. Hierdoor span je al je spieren aan, doe je het lang genoeg dan versterk je hier de kracht van je spieren mee.

Fruit eten om af te vallen?

Er zijn veel verhalen over bepaalde voedingssoorten die je niet zou moeten zodat je beter kunt afvallen. Zo wordt er veel gesproken over koolhydraten, suiker, vetten en andere voedingssoorten. Maar er zijn ook kleine praktische tips zodat je op een gezonde(re) manier eet.

Een van die tips is om ’s avonds na 5 uur geen fruit meer te eten, tenzij je nog gaat sporten. Van fruit krijg je veel energie, vooral als je bijvoorbeeld een banaantje eet. Maar in de avond heb je eigenlijk bijna geen energie meer nodig, dus waarom zou je dan nog fruit eten? Dit geldt echter niet wanneer je nog gaat sporten, of het nou fitness of voetbal is, als je in de avond nog sport kan je dat extra beetje energie juist wel erg goed gebruiken. Ben je hier dus van bewust.

Een andere handige tip is om altijd een (relatief) klein bord te pakken bij het avondeten. En we bedoelen dat echt het bord zelf. Want studies hebben bewezen dat indien je een klein bord pakt, je sneller vol zit. Dit komt doordat je gevoel of je vol zit of niet ook grotendeels tussen de oren zit, je voelt je voller als je al veel borden op hebt. Als je normaliter twee grote borden eet tijdens het avondeten, dan is dat nu misschien drie kleine borden. Maar als je dit vol blijft houden, zal je onbewust teruggaan naar twee borden. En je zit dan nog altijd gewoon vol! Dit omdat we erg gewend zijn om teveel te eten.

Afvallen met een sportplan

Als je af wilt gaan vallen is het van groot belang om hier een duidelijk plan voor te maken. Bij Duthler Personal Training maken we altijd een persoonlijk sportplan. In dit plan kijken we naar verschillende factoren, zoals sporten, voeding, hoe je jezelf voelt en meer. Dit plan omvat je beginsituatie, je doelstellingen en de weg daar naartoe. Het plan is een leidraad dat we aan gaan houden zolang we je begeleiden. Het is mogelijk dat we je plan af en toe bijwerken omdat je meer wilt sporten, betere resultaten hebt dan verwacht of omdat je om welke reden dan ook even moet minderen. Het plan plaatsen we online op ons online portal, daar kan je inloggen via onze website (rechtsboven). Zo ben je altijd op de hoogte van jouw vorderingen en kan je er zelf ook gewoon bij.

Afvallen op een leuke manier, kan dat?

We krijgen de vraag wel eens of het ook op een leuke manier kan. Natuurlijk! Afvallen is het bereiken van een simpele doel, gewicht verliezen. Maar dit wil niet zeggen dat het alleen maar saaie oefeningen zijn waar je zelf geen zin in hebt. Sterker nog, afvallen is makkelijker als je het leuk vindt (of leuk gaat vinden). Wij motiveren jou, hierdoor krijg je die extra push om dat stapje extra te zetten. Maar sporten kunnen we ook extra leuk te maken door oefeningen te doen die jij leuk vindt, ben je dol op fietsen? Dan kunnen we daar het beste mee aan de slag gaan. Of ben je toch meer van het roeien? Geen probleem, het enige wat van belang is is dat je toch echt gaat sporten. Maar daar helpen wij je bij!

Ben je nieuwsgierig geworden naar afvallen onder begeleiding? Wil je eens een gratis proefles draaien? Of heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Duthler Personal Training krijgt van haar klanten gemiddeld een 9.5/10 gebaseerd op 15 stemmen (Bekijk reviews)