Maand: februari 2017

Herstellen na blessure

Bent u herstellende van een sportblessure en wilt u graag weer gaan sporten? Het is lastig om weer te beginnen. Aan de ene kant is het belangrijk om wel weer aan de slag te gaan, maar aan de andere kant wilt u uw blessure natuurlijk niet erger maken! Laat u zich niet tegenhouden door uw blessure, een personal trainer is de perfecte oplossing. Een personal trainer kijkt samen met u naar uw blessure, uw conditie, uw mogelijkheden en uw doelen. Samen wordt er een plan opgesteld, om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Andere fysieke klachten

Niet alleen bij blessures is een personal trainer een uitkomst. Ook als u herstellende bent van een operatie, of als u langdurig ziek geweest bent kan een personal trainer u helpen om weer fit te worden. Ook als u een operatie in het vooruitzicht heeft kan trainen met een personal trainer een goede manier van voorbereiding zijn: uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig sporten, over het algemeen sneller herstellen van een operatie dan mensen die dat niet doen.

De trainingen

Tijdens de trainingen zelf is uw eigen gevoel het aller belangrijkst: alleen u kunt aanvoelen of u aan het trainen bent, of dat u over uw grenzen heen gaat. Het is voor ons erg belangrijk dat u naar uw lichaam luistert en dat u zich op uw gemak voelt, zodat u durft aan te geven op het moment dat u ergens last van krijgt. Dan kan uw personal trainer hier uw training op aanpassen, om een optimaal resultaat te bereiken. Wij begrijpen dat een blessure soms erg frustrerend kan zijn. Daarom wordt er tijdens de uitvoering gefocust op wat er wel lukt in plaats van op wat nog niet lukt. Deze positieve aanmoediging werkt erg motiverend en u zult merken dat u uw doelen rustig aan bereikt.

Bij Duthler Personal Training staat u centraal. Samen werken we om uw doelen te bereiken!

Dieten, welke zijn er?

We sporten met verschillende doelstellingen: om ons fitter te voelen, om af te vallen, of meer spiermassa te kweken. Toch heeft u, om deze doelstellingen te bereiken, meer nodig dan alleen een goed trainingsschema. Ook uw eetpatroon moet op de schop. Als u fanatiek gaat sporten heeft u van sommige voedingsstoffen juist meer nodig, zodat uw spieren zich beter kunnen herstellen. Hiervoor zijn speciale diëten ontworpen, waarvan we er hieronder een aantal zullen bespreken. LET OP! Hieronder worden geen crashdiëten besproken. Dit zijn diëten waar u in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk afvalt. Omdat dit slecht gaat in combinatie met sporten, raden wij u af om een crashdiëet te volgen.

Paleo

Het Paleodieet is op dit moment aan een grote opmars bezig. De gedachte is simpel: de oermens die leefde in de Paleolitische tijd (zo’n 2,5 miljoen tot 10 000 jaar geleden), leefde veel gezonder omdat deze geen bewerkte producten, zoals geraffineerde suikers, verwerkte oliën of genetisch gemodificeerd voedsel at. Het paleodieet draait dus niet om weinig eten, maar om goed eten. Het dieet is grotendeels gebaseerd op vlees, vis, groenten, fruit en noten. Door op deze manier bezig te zijn met eten focust u op uw gezondheid, waardoor veel mensen zich een stuk fitter voelen. Dankzij het gebrek aan onnatuurlijke suikers werkt het voor velen ook goed om af te vallen.

Sonja Bakker

De rage van Sonja Bakker is door veel mensen al bijna vergeten, maar toch bieden haar boeken voor veel mensen houvast bij het gezonder eten. Sonja Bakker biedt in haar boeken voedingsschema’s aan, zo hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat eten. Haar maaltijden zijn gevarieerd en haar dieet is gebaseerd op de schijf van 5, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook schrijft ze gezonde tussendoortjes voor, zodat u niet het gevoel heeft dat u alles wat lekker is moet vermijden.

Koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet lijkt een beetje op het paleo-dieet. Het koolhydraatarm dieet gaat er vanuit dat een te veel aan koolhydraten de oorzaak is van lichaamsvet. Door dit uit uw eetpatroon te schrappen kunt u afvallen. Hierdoor worden producten die suiker en granen bevatten geschrapt, en vervangen door producten als peulvruchten, noten, vis, vlees, ei en zaden. Voor deze producten geldt dat u er zo veel van kunt eten als u wilt, waardoor u geen hongergevoel krijgt. Omdat u bij het koolhydraatarm dieet veel eiwitten binnenkrijgt, is dit dieet erg geschikt voor fanatieke sporters.

Natuurlijk is iedereen anders, dus hebben verschillende diëten verschillende effecten op verschillende mensen. Duthler Personal Training biedt u voedingsadvies op maat, gericht op uw lichaam, uw sportactiviteit en uw doelen.

Personal training met een kind

Op school zitten kinderen de hele dag op een stoel en ook daarbuiten wordt er steeds minder bewogen. De komst van de digitale generatie is een feit, met als gevolg dat kinderen steeds vaker kampen met gezondheidsproblemen zoals overgewicht, een slechte houding en een slechte conditie. Sporten is hiervoor een fantastische oplossing. Het draagt bij aan een gezonde levensstijl en wie gezond leeft, voelt zich ook beter. Zo levert regelmatig sporten een betere conditie op, een betere houding en zal uw kind beter in zijn of haar vel zitten als men gezonder is. Dit levert meer zelfvertrouwen op. Ook kinderen die moeite hebben om mee te komen met gym op school zullen er baat bij hebben om vaker te sporten, omdat dit een verbeterde conditie en motoriek oplevert, die bij schoolgym goed van pas komt.

Toch is het niet altijd makkelijk om zomaar te gaan sporten. Vaak sporten kinderen in groepen en juist voor kinderen met overgewicht of faalangst levert dit problemen op. Ze voelen zich niet op hun gemak in de groep en hebben het gevoel dat ze onder doen voor de anderen. Daarom is Personal Training juist voor deze kinderen erg geschikt. Vaak wordt personal training geassocieerd met volwassenen en strikte trainingsregimes. Bij Duthler Personal Training weten we dat het ook anders kan. Een personal trainer werkt samen met uw kind aan doelen die we met u en uw kind opgesteld hebben. Ons uitgangspunt hierbij is: iedereen is anders. Daarom ontwerpen we een coachingstraject op maat, dat past bij de doelen en voorkeuren van u en uw kind. Onze personal trainers zullen uw kind op speelse wijze begeleiden. Duwen, trekken, tillen, gooien, springen, klimmen, rennen. Alles komt aan bod. Door middel van het eigen lichaamsgewicht en af en toe eenvoudige hulpmiddelen wordt de grove motoriek en het uithoudingsvermogen van uw kind getraind. Naast sportcoach hebben onze personal trainers ook de functie van mentoren. Ze zullen uw kind motiveren en wijzen op het resultaat dat hij of zij bereikt, waardoor uw kind met plezier naar de personal training zal gaan. We werken alleen met professionele trainers, zodat risico’s zoals blessures geminimaliseerd worden. Hierdoor kan uw kind veilig en met plezier werken aan een gezondere levensstijl!

 

Afvallen met een personal coach

Je wilt gaan afvallen, maar je weet niet exact hoe je dit wilt gaan doen. Doe je het alleen? Ga je hardlopen? Of misschien naar de sportschool? Of toch onder begeleiding van een personal coach of trainer? De manieren om af te vallen zijn overvloedig, je hebt keuze uit duizenden diëten en honderden verschillende sportvormen.

Afvallen onder begeleiding van een personal coach

Een personal coach of personal trainer is iemand die jou motiveert, die ervoor zorgt dat je nét dat stapje extra zet tijdens een work-out. Iemand die jou begeleid, ervoor zorgt dat je je nu wel gaat houden aan dat plan. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je met een personal coach nu wel jouw doelstellingen kunt behalen. Het trainen en afvallen met een coach verloopt via enkele stappen, namelijk:

  1. het opstellen van een persoonlijk plan, in dit plan wordt jouw huidige (begin)situatie meegenomen. Hoeveel weeg je, wat is je doelstelling, hoe vaak wil en kan je sporten, maar ook bijvoorbeeld jouw voedingspatroon.
  2. afvallen in een groep of individueel? Deze voorkeur hangt zeer van jou als persoon af. De een sport liever alleen, omdat hij of zij dan meer kan doen. De ander sport juist liever in groepen, omdat je elkaar zo motiveert.
  3. dan komt het moment dat je gaat beginnen met sporten. In deze fase ga je tegen de eerste dingen aanlopen, misschien wil je toch liever alleen of juist in een groep sporten. Misschien wil je meer of toch minder vaak gaan sporten. Of is er iets tussengekomen waardoor je jouw plan tijdelijk moet staken? In deze fase is het belangrijk om het plan echt te personaliseren, zodat je hiermee vooruit kunt.
  4. Meten, concluderen en door. Nadat je enige tijd hebt gesport is het tijd om te bekijken wat de resultaten zijn, hoeveel ben je afgevallen? Is je spiermassa toegenomen? Voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel? We meten, concluderen en stellen je plan indien nodig wat bij. Zodat we verder kunnen, met nóg meer resultaat op komst.

Een personal coach begeleid je niet alleen met afvallen, maar ook met fitter worden, het trainen voor een marathon, fietstocht of ander sport evenement. Of bijvoorbeeld het vergroten van jouw spiermassa. Voor meer informatie over wat wij als coaches voor jou kunnen betekenen kijk je op onze coaching pagina.

Duthler Personal Training krijgt van haar klanten gemiddeld een 9.5/10 gebaseerd op 15 stemmen (Bekijk reviews)