Dieten, welke zijn er?

We sporten met verschillende doelstellingen: om ons fitter te voelen, om af te vallen, of meer spiermassa te kweken. Toch heeft u, om deze doelstellingen te bereiken, meer nodig dan alleen een goed trainingsschema. Ook uw eetpatroon moet op de schop. Als u fanatiek gaat sporten heeft u van sommige voedingsstoffen juist meer nodig, zodat uw spieren zich beter kunnen herstellen. Hiervoor zijn speciale diëten ontworpen, waarvan we er hieronder een aantal zullen bespreken. LET OP! Hieronder worden geen crashdiëten besproken. Dit zijn diëten waar u in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk afvalt. Omdat dit slecht gaat in combinatie met sporten, raden wij u af om een crashdiëet te volgen.

Paleo

Het Paleodieet is op dit moment aan een grote opmars bezig. De gedachte is simpel: de oermens die leefde in de Paleolitische tijd (zo’n 2,5 miljoen tot 10 000 jaar geleden), leefde veel gezonder omdat deze geen bewerkte producten, zoals geraffineerde suikers, verwerkte oliën of genetisch gemodificeerd voedsel at. Het paleodieet draait dus niet om weinig eten, maar om goed eten. Het dieet is grotendeels gebaseerd op vlees, vis, groenten, fruit en noten. Door op deze manier bezig te zijn met eten focust u op uw gezondheid, waardoor veel mensen zich een stuk fitter voelen. Dankzij het gebrek aan onnatuurlijke suikers werkt het voor velen ook goed om af te vallen.

Sonja Bakker

De rage van Sonja Bakker is door veel mensen al bijna vergeten, maar toch bieden haar boeken voor veel mensen houvast bij het gezonder eten. Sonja Bakker biedt in haar boeken voedingsschema’s aan, zo hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat eten. Haar maaltijden zijn gevarieerd en haar dieet is gebaseerd op de schijf van 5, zodat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook schrijft ze gezonde tussendoortjes voor, zodat u niet het gevoel heeft dat u alles wat lekker is moet vermijden.

Koolhydraatarm dieet

Het koolhydraatarm dieet lijkt een beetje op het paleo-dieet. Het koolhydraatarm dieet gaat er vanuit dat een te veel aan koolhydraten de oorzaak is van lichaamsvet. Door dit uit uw eetpatroon te schrappen kunt u afvallen. Hierdoor worden producten die suiker en granen bevatten geschrapt, en vervangen door producten als peulvruchten, noten, vis, vlees, ei en zaden. Voor deze producten geldt dat u er zo veel van kunt eten als u wilt, waardoor u geen hongergevoel krijgt. Omdat u bij het koolhydraatarm dieet veel eiwitten binnenkrijgt, is dit dieet erg geschikt voor fanatieke sporters.

Natuurlijk is iedereen anders, dus hebben verschillende diëten verschillende effecten op verschillende mensen. Duthler Personal Training biedt u voedingsadvies op maat, gericht op uw lichaam, uw sportactiviteit en uw doelen.

related posts

Author post

info@vandongen-online.nl 21 februari 2017

view all post by

Leave a comment

Duthler Personal Training krijgt van haar klanten gemiddeld een 9.5/10 gebaseerd op 15 stemmen (Bekijk reviews)