Gezond eten tijdens kerst

Het is weer zover, de Kerstperiode is aangebroken. We genieten massaal van de Kerstjingles op de radio, leuke versieringen op straat én natuurlijk het lekkere eten. De week voor Kerst wordt vaak al toegeleefd naar het Kerstdiner, door gerechten te proberen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in deze gezellige maand niet enorm veel aankomt? Met dit artikel behoed Duthler Personal Training je voor die extra kilo’s, want nu al je goede gewoontes overboord gooien is zonde! We geven je enkele praktische tips.

Blijf bij je routine en structuur

Tijdens de Decembermaand worden vaste routines en structuren vaak per abuis overboord gegooid. Dit omdat we twee weken vakantie hebben, en we dan eens lekker willen genieten. Maar is dat niet enorm zonde? Want deze routine zorgt er juist voor dat jouw lichaam op een bepaald niveau blijft. Daarom raden we het aan om tijdens deze periode gewoon te gaan sporten, sport je normaal 3 maal per week? Doe dat nu dan ook.

Neem een kleiner bord

Met Kerst zijn we gewend dat we er op los gaan, we eten en drinken wat we maar willen. Want? Het is per slot van rekening Kerst! Dat is maar één keer per jaar. We begrijpen dat je volop wilt kunnen genieten van jouw Kerst, maar je wilt niet dat jouw lichaam z0 overladen raakt met voeding dat je jouw resultaten van de afgelopen weken direct kwijt bent. Kies daarom voor een kleiner bord, want met een kleiner bord zit je sneller vol. Zo geniet van je van het heerlijke eten, zonder te veel te eten.

Drink met mate

Tijdens de Kerst is ook alcohol bijna onmisbaar. Wijn, bier, likeur en meer. Maar alcoholische dranken bevatten ook veel calorieën, en deze in combinatie met de extra calorieën van het flinke diner zorgen ervoor dat je binnen enkele dagen teveel binnen zal krijgen. Daarom raden we het aan om te genieten met mate.

Eet vóór het Kerstdiner

Echt? Ja, echt. Als je met flinke honger plaats neemt aan tafel is de kans groot dat je gaat ‘schrokken’, teveel eten. Doordat je zo’n honger hebt, heb je wellicht niet door dat je eigenlijk al vol zit. Daarom raden we het aan om voor het diner al iets voedzaams te eten, zoals een eitje, kip of rauwkost.

Dit zijn enkele van onze praktische tips. Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen met afvallen in Eindhoven of met gezonde voeding? Kijk dan eens verder in onze website. Hopelijk heb je er wat aan!

related posts

Author post

info@vandongen-online.nl 19 december 2016

view all post by

Leave a comment

Duthler Personal Training krijgt van haar klanten gemiddeld een 9.5/10 gebaseerd op 15 stemmen (Bekijk reviews)